За неправомерно раздаване на заплати в Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ)

...
За неправомерно раздаване на заплати в Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ)
Коментари Харесай

58 млн. лева са раздадени неправомерно за заплати в НКЖИ


За непозволено разпределяне на заплати в Национална компания " Железопътна инфраструктура "  (НКЖИ) са употребявани 58 млн. лв. по европейски планове. Това разкри пред публицисти през днешния ден в Нова Загора министърът на превоза Николай Събев, който взе участие в публично разискване във връзка ориста на над 100-годишната постройка на железопътната гара.

По думите му това е измежду фрапиращите нарушавания, открити в инспекция на транспортното министерство във връзка с осъществяването на планове с европейско финансиране.

Голям % от плановете няма да бъдат приключени в период, има забавени прави, доста неизпълнени задължения, уточни министър Събев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че инспекцията е почнала на 13 декември предходната година, само че проверяващите срещат компликации, тъй като " хората не са доста услужливи като дават информация ". Нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушавания ще бъдат оповестени обществено.

Със сигурност всичко ще бъде намерено и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил ползите на страната, закани се транспортният министър.

Министърът ще посети по-късно през днешния ден и Стара Загора, където по думите му има фрапантно закъснение в периодите при построяването на новата железопътна гара. Той добави, че обектът е трябвало да бъде открит на 13 май, само че това евентуално ще стане през юли, като изпълнителят ще би трябвало да заплати 500 000 лв. наказателна клауза за забавянето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР